Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

H Καρμπονάρα μου!!

                          Ιταλική καρμπονάρα σήμερα..τέλεια και πανεύκολη..
                              Οι πιο πολλοί όταν λένε καρμπονάρα εννοούν με κρέμα γάλακτος.
                                             Δεν γίνεται με κρέμα κανονικά αλλά με αυγά,
                                      εγώ βάζω πιο λίγα αυγά δεν μου αρέσει με πολλά.
             Γιαυτό και την ποσότητα των υλικών την προσαρμόζετε στα γούστα σας.
                                 Πάμε να σας δείξω πως φτιάχνω την Καρμπονάρα μου ε??

                                                                           


                                                                Τι θα χρειαστώ:
                                                             1 πακέτο μακαρόνια.
                                                    μπέικον η καπνιστή πανσέτα.
                                                          2-3 αυγά-παρμεζάνα  
                                                                  αλάτι-πιπέρι.
                                                                 1 κ.γ βούτυρο.

                                                               Πως την φτιάχνω:
                                        Βάζω να βράσουν τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
                               σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο με το μπέικον να πάρει χρώμα.
                            Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζω και τα ρίχνω στο μπέικον.
                                        Χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά με την παρμεζάνα.
                                        

                                Ρίχνω και τα αυγά στα μακαρόνια όσο είναι ζεστά και στην κουζίνα.
                               να ψηθούν και τα αυγά,αφήνω 1-2 λεπτά και κατεβάζω από την φωτιά.
                                                                               



                                      Σερβίρω την καρμπονάρα με τριμμένη παρμεζάνα!!
                                                     Και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!! 



 
                                                                  Καλή όρεξη!!

10 σχόλια:

  1. ΠΟλυ χαιρομαι που δνε βλεπω την τυποποιημενη καρμποναρα με την κρεμα γαλακτος!
    Φαινεται παρα πολυ νοστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστήηηη,η πραγματική καρμπονάρα δεν έχει ίχνος κρέμας γαλακτος,αλλά εγω αρνούμαι!σιχαινομαι έτσι το αυγο,καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίδα μπράβο!!! Υπέροχη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς είναι η καρμπονάρα αλλά δεν έχω τολμήσει ακόμα να τη φτιάξω με τα αυγά.....
    Πολύ ωραία είναι η δική σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται ότι η αυθεντική καρμποναρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή με την κρέμα γάλακτος, που απλά δεν είναι καρμπονάρα... Πολύ καλά έκανες και την έδειξες, Ελπίδα μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή