Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

" Πίτσα η Εύκολη "


 Έχουμε φτιάξει πολλές Πίτσες αυτή διαφέρει Πίτσα η Εύκολη
 Μια ζύμη που ήρθε να σας αναστατώσει και να την λατρέψετε.
 Θα σας πω όλα τα μικρά μυστικά που ξέρω να γίνει τέλεια.
 Δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε,
δεν περιμένουμε να φουσκώσει.
 Απίστευτο αλλά μόλις την φτιάξετε μόνο τότε θα με πιστέψετε.
 Πάμε να φτιάξουμε εύκολη ξεροψημένη πίτσα σε λίγα λεπτά
    Υλικά
    2 1/2-3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ-λίγο καλαμποκάλευρο
    2 1/4 κ.γ ξερή μαγιά η 1 φακελάκι-2 κ.σ λάδι
    2 κ.σ κοφτές μέλι η 1 κ.σ ζάχαρη-1 κούπα χλιαρό νερό
    1 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ρίγανη προαιρετικά                                                                
    Οδηγίες 
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μαγιά-μέλι-νερό και αφήνουμε λίγα λεπτά.
    Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι-λάδι-αλάτι και ανακατεύουμε  με ξύλινο κουτάλι
    Βλέπουμε ότι η μαγιά έχει αφρίσει αυτό δείχνει ότι όλα πάνε καλά.
    Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και απλά ανακετεύουμε.  
    (συνταγή του Jerry)              
    Δεν χρειάζεται μίξερ δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε με  ξύλινο κουτάλι.
    Μόλις δούμε την ζύμη μας να ξεκολάει από το μπολ είναι έτοιμη
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ΔΕΝ ΖΥΜΏΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Σκεπάζουμε για 5 λεπτά το ζυμάρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά της πίτσας  
    Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη για να φτιάξουμε τις πίτσες.
    Πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο την λαδόκολλα
    Ανοίγουμε λεπτό φύλλο την ζύμη μας η πιο χοντρό αν θέλετε.
    Βάζουμε πάνω όποια γέμιση μας αρέσει και ψήνουμε για 9 λεπτά.
     Μυστικά
     Δεν βάζουμε πολλά υλικά πάνω δεν φορτώνουμε την πίτσα μας.
     Πάντα ψήνουμε την Πίτσα σε λαδόκολλα στην τελευταία σχάρα.
     Προσέχουμε το νερό να μην καίει και κάψει την μαγιά
     Να μην έχει πολλά υγρά η σάλτσα και νοτίσει το ζυμάρι.
     Μπορούμε να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο 2-3 μέρες.
     Και στην κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.
                                       
                                               " Καλή Όρεξη elpidas little corner "

3 σχόλια:

  1. Eλπιδα μου καλησπερα.απο ψησιμο παντως σκιζει και απο ευκολια επισης.θα δοκιμαστει λιαν συντομως και θα επανελθω.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι φανταστική!!!Σε ευχαριστώ!Περιμένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν λέτε τελευταία σχαρα;;;ψηλά ή χαμηλα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή