Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

"Tραχανοπλυγουρόπιτα με τυρί "

                                                                               
   
    Μια πίτα που έφτιαξα και δεν είχα ξανά δοκιμάσει ποτέ.
    Έπρεπε να την φτιάξω για μια παρουσίαση στο biscoto.
    Το θέμα ήταν τοπικές συνταγές από τα Σύβοτα ωραία λοιπόν.
    Η πίτα είχε μεγάλη επιτυχία το ίδιο και το ταξίδι μου στα Σίβοτα.
    Σίγουρα θα το θυμάμαι για πάντα αυτό το ταξίδι ήταν μαγικό.

    Πανέμορφο μέρος με πολύ ωραίους ζεστούς ανθρώπους.
    Ευχαριστώ πολύ την Μαρία και την Χρύσα που με διάλεξαν.
    Και τον Νάσο και την Κωσταντίνα για τις παραμυθένια διαμονή μου.
    Πάμε να σας δείξω την Πίτα που σκέφτηκα και έφτιαξα.
    Υλικά για την γέμιση
    80 γρ τραχανά σταρένιο-280 γρ νερό-100 γρ γάλα-80 γρ  πλιγούρι
    1 κ.γ μπέικιν-2 αυγά-300 γρ φέτα-αλάτι-πιπέρι- 2 κ.σ βούτυρο
    Υλικά για την ζύμη
    200 γρ αλεύρι-1 κ.σ ελαιόλαδο-1 κ.γ αλάτι-1/2 κ.γ ζάχαρη
    1 κ.σ ξύδι-νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη
    ταψί  Νο 30-καλαμποκέλαιο για τα φύλλα          
    Οδηγίες
    Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό να φουσκώσει.
    Μισοβράζουμε τον τραχανά στο νερό με το μισό γάλα.
    Ο τραχανάς πρέπει να κρατάει προσέχουμε να μην βράσει.
    Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τον τραχανά και το αφήνουμε στην άκρη.
    Χτυπάμε τα αυγά-γάλα-μπέικιν-αλάτι-πιπέρι-200 γρ φέτα και το βούτυρο.
    Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα του τραχανά και ανακατεύουμε. 
    Κάνουμε το ζυμάρι μας και αφού ξεκουραστεί ανοίγουμε 2 φύλλα.
   (έχω πολλές συνταγές στο μπλόγκ αν θέλετε να δείτε αναλυτικά)
   Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
    Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί να προεξέχει από το ταψί και λαδώνουμε.
   Το 2ο φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και αδειάζουμε την γέμιση.
   Τρίβουμε την υπόλοιπη φέτα πάνω από την γέμιση και γυρνάμε το φύλλο.
   Ψήνουμε την πίτα να ροδίσει 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
   Αυτή είναι ξεσκέπαστη την έφτιαξα και με 2 φύλλα κάτω 2 πάνω.
   Αν την φτιάξετε με 4 φύλλα θα κάνετε διπλάσιο ζυμάρι.
   Διαλέξτε και φτιάξτε την όπως σας αρέσει είναι το ίδιο νόστιμη.
   μυστικά
   η γέμιση δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά για να γίνει τραγανή η πίτα.
   Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και τραγανά όπως στην φωτογραφία.
                                                      "Καλή όρεξη elpidas little corner "          
                     
                    Eυχαριστώ Την Maria Athanasopoulou-Chrissa Krassa το Top Tourism!
                                     Τον Karabelas Nasos-Κωνσταντίνα Μαστροκώστα
                           To Sivota Diamond Spa Resort Official για την αξέχαστη εμπειρία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου