Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

" Νηστίσιμο Κέικ βανίλιας,με κράνμπερι "



Μετά το Νηστίσιμο Κέικ με Χαλβά και Σοκολάτα ,Κέικ βανίλιας με κράνμπερι.
Άλλο ένα νηστίσιμο κέικ,δεν ξέρω για εσάς εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα κέικ.

Μη περιμένετε να φουσκώσει πολύ,είναι πιο βαρύ και ζουμερό από τα συνηθισμένα.
Εγώ τρελαίνομαι για κέικ βανίλιας,και το γλάσο λεμονιού είναι αγαπημένο μου.
Γίνεται μέσα σε πέντε λεπτά,χωρίς μίξερ και θα φτιάξουμε και άλλα νηστίσιμα.
Πάμε να φτιάξουμε καφέ,και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου.
 
Υλικά για το Κέικ
1)
3 κούπες αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ κακουλέ-πρέζα αλάτι-1/2 κ.γ τζίντζερ
2)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι-ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι(ακέρωτα)
1/2 κ.γ σόδα-1 κ.γ υγρή βανίλια- 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι-3 κ.σ νερό
1/2 κούπα ζάχαρη-50 γρ αποξηραμένα κράνμπερι
Υλικά για το γλάσο
1-2 κ.σ χυμό λεμονιού-άχνη ζάχαρη                             
Οδηγίες
Προσθέτουμε 1 κ.σ αλεύρι στα κράνμπερι,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το 1) αλεύρι-μπέικιν-κακουλέ-αλάτι-τζίντζερ,και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε στην άκρη,και ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς-αντιστάσεις.
Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα,σε μια κουμπωτή φόρμα η ταψί Νο 24.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το 2) όλα τα υγρά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα
Ρίχνουμε τα υγρά  στο μπολ με το αλεύρι,και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε,με μια μαρίζ στο μείγμα τα κράνμπερι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε,για 35 λεπτά περίπου.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας,και πως ψήνει δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα.
Για το γλάσο βάζουμε 1-2 κ.σ λεμόνι,προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Δεν σας λέω την ποσότητα,βλέπετε πόσο ρευστό σας αρέσει και θέλετε το γλάσο.
Αφού κρυώσει το κέικ,περιχύνετε με το γλάσο και μερικά κράνμπερι από πάνω.
                                                                                 
                                                                           
μυστικά
αν δεν νυστεύετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα,λευκή κουβερτούρα.
να ξέρετε ότι αυτά τε κέικ δεν φουσκώνουν όπως τα κανονικά.
είναι πιο βαριά και ζουμερά,γιατί δεν έχουν αυγά-γάλα-βούτυρο.
μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς,η σταφίδες αντί για κράνμπερι
μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει,η έχετε στο σπίτι.
μπορείτε αντί για γλάσο λεμονιού,να το περιχύσετε με αραιωμένη μαρμελάδα.
αν δεν σας αρέσει το γλάσο,αφήνετε όπως είναι η πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
 

                                                   " Καλή Επιτυχία elpidas little corner "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου