Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

" Νηστίσιμα πορτοκαλένια-πανεύκολα μπισκότα "

                                                                                       

Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα,με διάφορες παραλλαγές από αυτά που σας αρέσουν
Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Νίτσα,ξέρετε από αυτές με το μάτι στο περίπου.

Δοκιμάστηκε και αφού πέρασε το τεστ,έπρεπε να την μοιραστώ μαζί σας.
Μόλις είδατε τα μπισκότα από χθες ρωτάτε για την συνταγή,έτοιμη για σας.
Και όπως πάντα πάμε στην κουζίνα μου για καφέ και μπισκότα,να τα φτιάξουμε μαζί.
Υλικά
250 γρ χυμό πορτοκαλιού-ξύσμα από 2 πορτοκάλια-230 γρ ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
100 γρ άχνη ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-πρέζα αλάτι
600 γρ περίπου αλεύρι,μέχρι να γίνει μια αφράτη μαλακή ζύμη.
Οδηγίες
Διαλύετε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα,ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε στον χυμό όλα τα υλικά,και ανακατεύετε απλά να ενωθούν καλά.
Αυτό ήταν ανάψτε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς,να ζεσταθεί.
Βάζετε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες,και κόβετε με κουπατ τα μπισκότα.
Ότι σχήμα θέλετε,αραδιάζεται και ψήνετε 12-15 λεπτά περίπου.
Μη τα παραψήσετε έτσι θα είναι αφράτα και μαλακά,δεν θα στεγνώσουν.
Μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα,και να βουτήξετε τα μισά μπισκότα.
 
μυστικά
μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κανέλα και γαρύφαλλο.
να προσθέσετε σοκολάτα η κακάο,κράνμπερις-ξηρούς καρπούς
μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα,την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
να φτιάξετε μια γκαναζ νηστίσιμη,και να βάλετε ενδιάμεσα και επάνω
                                                   
                                                    " Καλή Επιτυχία elpidas little corner "

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρά τώρα... Δεν τρώγεται!!!!! Έλεος.... Κρίμα τα υλικά που χρησιμοποίησα και πήγαν χαμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή